Zelfstandigenaftrek wordt vaste basisaftrek!

Geplaatst op 29 juli 2011

Staatssecretaris Weekers van Financiën wil de zelfstandigenaftrek omzetten in een vaste basisaftrek van circa € 7.200. Het voorstel wordt opgenomen in het Belastingplan 2012, waarmee de wijziging waarschijnlijk in zal gaan per 1 januari 2012. De voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen blijven ongewijzigd.
Wanneer komt u in aanmerking?Allereerst moet u ondernemer zijn voor de inkomstenbelasting. Daarnaast moet u aan het urencriterium voldoen. Dit houdt in dat u minimaal 1.225 uren per jaar moet besteden aan het drijven van uw onderneming. Hierbij moet meer dan 50% van de totale arbeidstijd aan de onderneming besteed worden. De hoogte van de aftrek is straks niet langer afhankelijk van de winst uit onderneming.
Let op! Heeft u een winst tussen € 18.540 en € 53.070, dan zult u weinig merken van de wijziging. Bij winsten hoger dan € 53.070 zult u erop vooruit gaan. Heeft u echter een winst van minder dan € 18.540, dan valt voor u de vaste basisaftrek lager uit dan de huidige zelfstandigenaftrek.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op met Acfis.

Acfis Business Centrum RSS Feed LinkedIn
Algemene Voorwaarden. Klachtenprocedure. Privacyverklaring. Cookieverklaring.
Webdesign door Michel Kusters