Zaalvoetbal Someren seizoen 2014 / 2015

Geplaatst op 4 mei 2015

In de 1e klasse moest koploper Acfis winnen van Van Zoggel om kampioen te worden.

In een zeer aantrekkelijke wedstrijd kwam Acfis in de 11e minuut aan de leiding door een doelpunt van Joost van der Velden. Nog geen minuut later rondde Wesley Maas een mooie en snelle Van Zoggel aanval doeltreffend af, 1-1. Acfis speelde nogal verkrampt en Van Zoggel deed zijn sportieve plicht en bood zwaar tegenstand. In de 23e minuut leek Acfis dan toch te gaan winnen toen Luuk Casteleijns hard raak schoot, 1-2. Van Zoggel bleef aanvallen en twee minuten voor tijd maakte Peter Dielissen uit een scrimmage de gelijkmaker. Met nog 2 minuten te gaan zette Acfis alles op alles en ging keeper Alexander Kusters mee in de aanval. Dit werd hem en het team fataal want met nog 20 seconden te spelen schoot invaller doelman Ruud Smits vanuit zijn eigen doelgebied de bal in de Acfis touwen, 3-2 voor van Van Zoggel. Opvallend was dat Van Zoggel in deze wedstrijd 4 keer tegen de paal schoot.

Als Greenco op 15 mei van LeenenRegiobank wint dan zal op 22 mei de wedstrijd Acfis – Greenco de beslissing moeten brengen wie kampioen wordt in de 1e klasse.