Wetsvoorstel Personenvennootschappen ingetrokken!

Geplaatst op 16 september 2011

Het in december 2009 door de Tweede Kamer aangenomen Wetsvoorstel Personenvennootschappen is na een lange periode van wachten op de invoering alsnog ingetrokken.
Wat hield het voorstel in? Met de Wet Personenvennootschappen werd geregeld dat de personenvennootschappen (de vennootschap onder firma (VOF), commanditaire vennootschap (CV) en openbare maatschappen) in hun huidige vorm zouden verdwijnen. Deze personenvennootschappen zouden bij de invoering worden omgezet in ‘openbare vennootschappen’.
Na de invoering zou u de keuze hebben uit de volgende vennootschapsvormen: Stille vennootschap Openbare vennootschap zonder rechtspersoonlijkheid (OV) Openbare vennootschap met rechtspersoonlijkheid (OVR)  Commanditaire vennootschap zonder rechtspersoonlijkheid (CV) Commanditaire vennootschap met rechtspersoonlijkheid (CVR)
Het wetsvoorstel bood u de mogelijkheid om al dan niet te kiezen voor rechtspersoonlijkheid bij een personenvennootschap, waardoor risicobeperkend ondernemen voor u gemakkelijker zou worden zonder meteen voor bijvoorbeeld een besloten vennootschap (BV) te moeten kiezen.
Fiscaal veranderde er met het wetsvoorstel overigens weinig. De nieuwe personenvennootschappen behielden hun fiscale transparantie voor de inkomsten- en vennootschapsbelasting, ongeacht de keuze voor rechtspersoonlijkheid.
Let op! Het landschap aan rechtsvormen wordt toch nog minder kleurrijk.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op met Acfis.

Acfis Business Centrum RSS Feed LinkedIn
Algemene Voorwaarden. Klachtenprocedure. Privacyverklaring. Cookieverklaring.
Webdesign door Michel Kusters