Vakantiewerk? Houd u aan de regels!

Geplaatst op 24 mei 2013

Het einde van het schooljaar komt weer in zicht en dat betekent dat veel jongeren op zoek gaan naar een vakantiebaantje. Zorg ervoor dat ook u als werkgever goed voorbereid het vakantieseizoen ingaat. De regels kunnen u namelijk nog weleens verrassen als u vakantiewerk aanbiedt aan jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 17 jaar.
Brochure vakantiewerk 2013Speciaal voor deze doelgroep heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de brochure Vakantiewerk 2013 (met bedragen per 1 juli 2013) uitgebracht. De brochure is niet alleen handig voor jongeren, maar ook voor u als uw vakantiewerk aanbiedt. Zo blijkt bijvoorbeeld dat 13- en 14-jarigen niet op zondag mogen werken. Wel zo handig om te weten als uw bedrijf een zondagopenstelling heeft. Ook het soort vakantiewerk hangt af van de leeftijd. Bovendien bent u verplicht om het minimumjeugdloon uit te betalen.
Studenten- en scholierenregelingGa ook na of u gebruik kunt maken van de studenten- en scholierenregeling in de loonbelasting. Kunt u de regeling toepassen, dan hoeft u minder loonbelasting/premie volksverzekeringen te berekenen. Het voordeel voor de student of scholier is dat deze netto meer overhoudt.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op met Acfis.

Acfis Business Centrum RSS Feed LinkedIn
Algemene Voorwaarden. Klachtenprocedure. Privacyverklaring. Cookieverklaring.
Webdesign door Michel Kusters