Subsidie beveiliging agrarisch bedrijf

Geplaatst op 4 juni 2015

Landbouwers worden steeds vaker geconfronteerd met inbraken, diefstal en ander ongewenst bezoek op hun bedrijf. Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft daarom een subsidieregeling ingesteld om agrarische ondernemers (SBI-code 0.1.1 t/m 0.1.5) te stimuleren te investeren in de beveiliging van hun bedrijf. Daarbij moet gedacht worden aan maatregelen als voertuigbewaking, hang- en sluitwerk, een pinautomaat en opritverklikkers.
BeveiligingsscanOm voor de subsidie in aanmerking te komen moet er eerst een gratis scan uitgevoerd worden door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Op basis van de beveiligingsmaatregelen, die genoemd worden in het CCV-rapport, kunnen beveiligingsproducten met subsidie aangeschaft worden bij de geselecteerde leveranciers.
SubsidieSubsidie is alleen mogelijk op de in het CCV-rapport beschreven beveiligingsmaatregelen. De subsidie bedraagt 50% van het factuurbedrag (excl. btw) en geldt zolang er budget beschikbaar is. Per beveiligingsmaatregel geldt een maximaal subsidiebedrag:

Beveiligingsmaatregel
Maximaal subsidiebedrag

Opritverklikker (zonder camera)
€ 500

Camera bij opritverklikker
€ 750

Camerasysteem
€ 600

Dieseltank alarm
€ 600

Kluis
€ 400

Hang- en sluitwerk
€ 800

Track en Trace voertuigbeveiliging
€ 600
De subsidie wordt binnen twee weken na de goedkeuring van de aanvraag uitgekeerd. LTO-leden krijgen daarnaast nog een ledenvoordeel op de diverse beveiligingsmaatregelen.
AanmeldenHet aanmelden voor de scan is mogelijk via de website: www.ltoledenvoordeel.nl/beveiliging.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op met Acfis.

Acfis Business Centrum RSS Feed LinkedIn
Algemene Voorwaarden. Klachtenprocedure. Privacyverklaring. Cookieverklaring.
Webdesign door Michel Kusters