Sluit contract af met hulp in huis

Geplaatst op 16 oktober 2015

Te weinig mensen kennen de regels voor het inhuren van een hulp in huis zoals een schoonmaker, oppas of tuinman. Om de bekendheid met de regels te vergroten is minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid deze week een campagne gestart.

. In deze campagne wordt opgeroepen een contract af te sluiten met je hulp zodat de wederzijdse rechten en plichten duidelijk zijn. Zo moet diegene die de hulp inhuurt het minimumloon betalen, recht geven op vakantie en zes weken het loon doorbetalen bij ziekte van de hulp.

De campagne loopt tot 18 oktober. Informatie over de regeling en het voorbeeldcontract zijn te vinden op www.rijksoverheid.nl/hulpinhuis. Via radiospots en banners op internet wordt op de informatie op de site gewezen.

Bijna 1 miljoen huishoudens (13%) maken gebruik van hulp aan huis. Om het eenvoudig en goedkoop te maken om iemand in te huren is er een speciale regeling: de regeling dienstverlening aan huis. Particulieren die iemand minder dan vier dagen per week in dienst hebben voor huishoudelijk werk, hoeven geen belastingen en premies af te dragen.

Uit een rapport van de Commissie Kalsbeek van maart 2014 bleek al dat de regeling te weinig bekend is. Hierdoor gaat de inhuur van hulp in huis niet altijd volgens de regels. Het kabinet heeft daarop toegezegd aan de Tweede Kamer meer bekendheid te geven aan de regels.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op met Acfis.

Acfis Business Centrum RSS Feed LinkedIn
Algemene Voorwaarden. Klachtenprocedure. Privacyverklaring. Cookieverklaring.
Webdesign door Michel Kusters