Schaf vóór 1 juli 2012 zuinige leaseauto aan!

Geplaatst op 16 september 2011

De bijtelling gaat er in 2012 anders uit zien: de staatssecretaris van Financiën heeft bekend gemaakt dat de CO2-waarden van de bijtelling worden aangescherpt per 1 juli 2012.
Op dit moment rijden ruim 150.000 mensen rond in een auto met een lage bijtelling. Deze groep heeft de afgelopen tijd in onzekerheid geleefd met betrekking tot de vraag of ze al dan niet gebruik mogen blijven maken van de lage bijtelling (14 of 20%). De staatssecretaris van Financiën heeft nu deze onzekerheid weggenomen! Volgens de staatssecretaris zijn er twee situaties:
Situatie 1: u heeft vóór 1 juli 2012 een zuinige auto aangeschaftHeeft u vóór 1 juli 2012 een zuinige lease-auto aangeschaft? U houdt in dat geval de lage bijtelling zolang de auto maar niet van eigenaar verandert. Met andere woorden: zolang de leasemaatschappij uw leaseauto niet verkoopt, houdt u de lage bijtelling ongeacht de looptijd!
Situatie 2: u gaat ná 1 juli 2012 in een zuinige auto rijdenIn dat geval kunt u profiteren van de lage bijtelling gedurende vijf jaar! Na vijf jaar gaat u het reguliere bedrag betalen afhankelijk van de normen van die tijd.
Let op!  Bent u van plan een zuinige auto van de zaak aan te schaffen? Wij adviseren u dit te doen vóór 1 juli 2012. In dat geval kunt u namelijk langer dan vijf jaar gebruik maken van de lage bijtelling (mits de auto niet van eigenaar verandert). Let op dat het krijgen van een auto op kenteken enige tijd kan duren. Zorg er dus voor dat u uw leaseauto vóór 1 juli 2012 op kenteken krijgt!

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op met Acfis.

Acfis Business Centrum RSS Feed LinkedIn
Algemene Voorwaarden. Klachtenprocedure. Privacyverklaring. Cookieverklaring.
Webdesign door Michel Kusters