Nieuwe maatregelen om de woningmarkt los te trekken

Geplaatst op 15 februari 2013

Minister Blok van Wonen en Rijksdienst heeft een akkoord gesloten met de oppositie over de woningmarkt. De bedoeling is dat dit pakket aan maatregelen voor zekerheid en rust zorgt in crisistijd. Het pakket bevat onder andere twee opvallende maatregelen: een aanpassing van de nieuwe hypotheekregels en een btw-maatregel voor verbouwing en renovatie van bestaande woningen.
Aanpassing hypotheekregelsMet ingang van dit jaar is de rente op een nieuwe hypotheek alleen nog fiscaal aftrekbaar als de hypotheek volledig en annuïtair in maximaal 30 jaar wordt afgelost. Deze nieuwe norm blijft gelden. Wel krijgt u als woningeigenaar de mogelijkheid om naast de hypotheek een tweede lening af te sluiten tot maximaal 50% van de waarde van de woning en een maximale looptijd van 35 jaar.
Let op! De rente op deze tweede lening kan niet worden afgetrokken van de belastingen. Maakt u gebruik van deze maatregel dan heeft u de eerste jaren minder maandlasten, maar op termijn is deze maatregel nadelig omdat u over de gehele leenperiode duurder uit bent.
Btw-maatregelVerder is besloten om een btw-verlaging in te voeren van 21% naar 6% voor verbouwingen en renovatiewerken in de bestaande bouw gedurende één jaar. Deze maatregel gaat in per 1 maart 2013.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op met Acfis.

Acfis Business Centrum RSS Feed LinkedIn
Algemene Voorwaarden. Klachtenprocedure. Privacyverklaring. Cookieverklaring.
Webdesign door Michel Kusters