Makkelijker aanleveren van financiële informatie voor ondernemers

Geplaatst op 1 juni 2011

De minister van Economische Zaken en de staatssecretaris van Financiën hebben afspraken gemaakt met instellingen en bedrijfsleven over een standaard voor het aanleveren van financiële informatie bij instellingen als de belastingdienst, het CBS en de Kamer van Koophandel. Vanaf 1 januari 2013 geldt deze zogenaamde SBR-standaard voor de aangiftes inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting voor ondernemers. Het is de bedoeling dat ook de aanlevering van andere belastinggegevens, van statistieken bij het CBS en van jaarrekeningen bij de KvK via deze standaard gebeuren. De standaard kan ook gebruikt worden voor kredietrapportages.
Door gebruik te maken van een standaard worden gegevens beter uitwisselbaar en kwalitatief beter doordat er minder fouten optreden.
 
Ondernemers die zelf hun belastingaangifte via internet doen, kunnen dat gewoon blijven doen. Alleen wanneer de aangifte vanuit een softwaresysteem wordt aangeleverd, moet in de nabije toekomst de SBR-standaard gebruikt worden. Softwareleveranciers krijgen de tijd om hun pakketten SBR-geschikt te maken.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op met Acfis.

Acfis Business Centrum RSS Feed LinkedIn
Algemene Voorwaarden. Klachtenprocedure. Privacyverklaring. Cookieverklaring.
Webdesign door Michel Kusters