Laag tarief onderhoud en verbouwing tot 1 oktober 2011

Geplaatst op 7 juni 2011

De maatregel waarbij tijdelijk het lage btw-tarief op verbouwingen en onderhoud van woningen van toepassing is, wordt verlengd tot 1 oktober 2011. Aanvankelijk moesten de werkzaamheden voor 1 juli zijn afgerond. Het gaat om een uitloopregeling, wat betekent dat uit de administratie van de ondernemer moet blijken dat de werkzaamheden al vóór 1 juli van dit jaar zijn gestart. Het lage tarief geldt dus niet voor werkzaamheden die na 1 juli beginnen.
 
De verbouwing of renovatie is afgerond na oplevering door de aannemer en aanvaarding van het werk door de opdrachtgever. De aanvaarding van het werk kan blijken uit de betaling van de nota voor het werk.
 
Het verlaagde tarief is alleen van toepassing op de arbeidscomponent van renovatie- en herstelwerkzaamheden in en aan een woning van minimaal 2 jaar oud.
 
Zoals eerder al gemeld geldt het lage btw-tarief niet voor diensten als glazenwassen, de aanleg en het onderhoud van tuinen, het vervangen van gordijnen en zonwering, het leggen en onderhouden van vloerbedekking en vloeren, de werkzaamheden van architecten en voor sloopwerkzaamheden buiten het kader van renovatie- of herstelwerkzaamheden.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op met Acfis.

Acfis Business Centrum RSS Feed LinkedIn
Algemene Voorwaarden. Klachtenprocedure. Privacyverklaring. Cookieverklaring.
Webdesign door Michel Kusters