Kastje in bestelauto’s voor privékilometers!

Geplaatst op 23 december 2011

Vanaf 1 januari 2013 wil het ministerie van Financiën met speciale inbouwkastjes gaan bijhouden hoeveel privéritten er worden gereden met bestelauto’s. De Belastingdienst begint begin volgend jaar met een proef waarbij speciale kastjes in bestelauto’s worden geplaatst. Deze kastjes moeten het privégebruik van de bestelauto bijhouden.
Variabele bijtellingNu is het zo dat u voor uw privéritten een bijtelling kan verwachten van maximaal 25%. Hierbij maakt het niet uit hoeveel privékilometers u rijdt, of u nu net over de grens van 500 privékilometers zit of dat u de bestelauto heel veel privé gebruikt. In de nieuwe plannen krijgt u te maken met een variabele bijtelling. Dit wil zeggen dat u gaat betalen overeenkomstig het privégebruik. Het kabinet wil hierbij drie of vier tariefgroepen introduceren.
Minder administratieve rompslompHet kastje brengt wel een voordeel met zich mee. Met de invoering van het kastje kan de omstreden rittenregistratie mogelijk gestopt worden. Die levert momenteel veel administratieve rompslomp op en vormt ook extra werk voor de Belastingdienst.
Let op! Indien u veel privé rijdt met uw bestelauto dient u er rekening mee te houden dat u met deze nieuwe aanpak boven de huidige bijtelling uit kunt komen!

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op met Acfis.

Acfis Business Centrum RSS Feed LinkedIn
Algemene Voorwaarden. Klachtenprocedure. Privacyverklaring. Cookieverklaring.
Webdesign door Michel Kusters