Driekwart leasewagens met hogere bijtelling in 2016

Geplaatst op 15 september 2015

Bijna driekwart van de nieuw te verkopen zakelijke auto’s in 2016 komt in een hogere bijtellingscategorie terecht. Dat blijkt uit een doorrekening van VWE voertuiginformatie en -documentatie. De nieuwe bijtellingsregels die het kabinet wil doorvoeren, zorgen voor een massale uitstroom uit de voordelige bijtellingstarieven.

Personenwagens
Voor de cijfers is gekeken naar de personenwagens in het zakelijke segment die in de eerste acht maanden van 2015 aan de man zijn gebracht. In 2016 zou voor 72% van deze auto’s meer bijtelling betaald moeten worden. Voor de overige 28% zou het percentage gelijk blijven.

Plug-in hybrides
Vooral de bijtelling voor zogenoemde plug-in hybrides wordt in de bijtellingsregels voor 2016 fors verhoogd: van 7% nu naar 15% voor auto’s die volgend jaar worden afgeleverd. Andere zakelijke wagens gaan bijvoorbeeld van 14% naar 21% bijtelling of van 20% naar 25%. Plug-in’s zijn de laatste tijd erg populair onder leaserijders, aldus VWE. In de laatste maanden van dit jaar zullen volgens deskundigen nog veel van met name de plug-in’s verkocht zullen worden, omdat automobilisten nu nog kunnen profiteren van de lagere bijtelling.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op met Acfis.

Acfis Business Centrum RSS Feed LinkedIn
Algemene Voorwaarden. Klachtenprocedure. Privacyverklaring. Cookieverklaring.
Webdesign door Michel Kusters