Aanvraag machtigingen SBA’s

Geplaatst op 14 april 2014

De SBA (Service Bericht Aanslag) is de opvolger van de EKA’s. (Elektronische Kopieën van Aanslagen) De SBA is een document met de aanslaggegevens zoals die door de Belastingdienst aan u zijn of worden opgelegd.

Voordat wij Service Berichten Aanslagen kunnen ontvangen moeten wij hiervoor eerst een machtiging aanvragen. De machtiging voor het ontvangen van SBA’s wordt verleend per klant, per jaar en per belastingmiddel. De machtiging kan maar aan één intermediair worden verleend.

Wij hebben inmiddels voor al onze relaties per belastingjaar en per belastingmiddel een machtigingsaanvraag ingediend.

Ons machtigingsverzoek kan worden afgewezen als een andere intermediair al is gemachtigd tot het ontvangen van die SBA’s. Is dit niet het geval, dan wordt de machtigingsaanvraag geaccepteerd en krijgt u een brief van Logius met de mededeling dat Service Berichten Aanslagen voor u door ons zijn aangevraagd. U heeft na ontvangst van deze brief twee weken de tijd om te reageren. Als u niet binnen deze termijn reageert, wordt uw machtiging actief en ontvangen wij de Service Berichten Aanslagen. Bent u niet akkoord, laat het ons weten en wij trekken de aanvraag voor u in.

Gaat u akkoord met ons verzoek, dan hoeft u niets te doen en kunt u de door u ontvangen brieven van Logius negeren.

Het ontvangen van SBA’s kan op elk moment worden beëindigd. U kunt de machtiging zelf intrekken of u stuurt ons een verzoek tot het intrekken van de machtiging.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op met Acfis.

Acfis Business Centrum RSS Feed LinkedIn
Algemene Voorwaarden. Klachtenprocedure. Privacyverklaring. Cookieverklaring.
Webdesign door Michel Kusters